28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?
    Вівторок, 19 грудня 2023 13:50

    Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?

    Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України з формування життєстійкості набирає обертів: наразі триває процес залучення громад, а паралельно з цим проходить конкурс серед надавачів. Тож, зібравши докупи найчастіші запитання, що лунають як з боку представників територіальних громад, так і від потенційних надавачів, відповідаємо.

     

    У чому сутність послуги?

    Проєкт покликаний підтримати українців. Саме тому, в рамках надання послуги учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким.

    Особлива увага приділятиметься розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також – психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами.

    Крім того, послуга передбачає навчання волонтерів та допомогу в координації їхньої діяльності.

    Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я, ініційованої  Першою леді Оленою Зеленською.

    Партнерами проєкту виступають: Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агропромхолдинг Астарта-Київ, Благодійний фонд "Повір у себе" та інші.

     

    Як надаватиметься послуга?

    Послуга психосоціальної підтримки насамперед передбачає комплексний підхід. Спершу, фахівці проводитимуть оцінку потреб людини та складатимуть дорожню мапу. Після цього, надаватиметься допомога в установленні контактів з фахівцями, службами, організаціями, які пропонують послуги для вирішення наявних проблем, можливості соціального захисту і тд.

    За місцем надання послуги будуть запроваджені: психологічна діагностика, психологічне консультування (індивідуальне, сімейне, чи групове); надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів; навчання методам і прийомам, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо.

    У рамках підготовки фахівців усі надавачі пройдуть ряд тренінгів, серед яких - курси “Самодопомога Плюс” від ВООЗ та “Батьківство без стресу” від ЮНІСЕФ та інші.

     

    Де і коли надаватиметься послуга?

    Послуга реалізовуватиметься через територіальні громади. Нагадаємо, будь-яка територіальна громада України може подати свою заявку на участь у проєкті. Строки подання заявки оновлюються на сайті Міністерства соціальної політики. Єдина умова - підготувати та утримувати приміщення для надання послуги.

    Списки громад-учасниць публікуються наказами МІнсоцполітики на сайті. До проєкту постійно долучається дедалі більше представників місцевих органів влади. За посиланням  можна ознайомитися з переліком поширених запитань-відповідей від представників територіальних громад.

    Наразі, у планах реалізація послуги з формування життєстійкості до 31 грудня 2024 року. Надалі проєкт масштабується на всю Україну.

     

    Хто може стати надавачем послуги в межах проєкту?

    Надавачем послуги з формування життєстійкості можуть бути юрособи та ФОПи, включені до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, які мають або можуть сформувати команди фахівців у кількості відповідно до чисельності населення громади. Така команда має включати: соціальних менеджерів, психолога та соціального працівника.

    Конкурсний відбір надавачів проводить Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. Більше деталей про конкурсну заявку, критерії та дедлайни - читайте за лінком.

    Зверніть увагу, що поза конкурсом можуть подати свої заявки ті, хто планують надавати послугу власним коштом, а також беруть на себе відповідальність з облаштування і утримання приміщення. Такими надавачами можуть виступати юрособи, ФОПи ( у тому числі ГО), а також комунальні установи. Навіть якщо їхня громада не подала свою заявку на участь, вони усе одно можуть подавати свої документи.

    Аби долучитися до онлайн-консультацій для надавачів, які проходять щоп'ятниці о 15:00, заповнюйте форму онлайн реєстрації: https://forms.gle/grcffnZ6ejWyiLd19

    Переглядів 929
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua