19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2015 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Новини>Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини
    Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини

    1 липня голова райдержадміністрації Наталія Василець взяла участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу в області, що проходив у відео селекторному режимі. Під час роботи засідання, яке відбувалося під головуванням голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, були розглянуті питання підготовки плану заходів та ходу виконання програми енергозаміщення закладів бюджетної сфери та підприємств комунальної теплоенергетики в розрізі районів і міст, стану розрахунків за спожиті енергоносії та стану оформлення субсидій за спрощеним порядком.

    1 липня голова райдержадміністрації Наталія Василець взяла участь у обласній відеоселекторній нараді щодо проектів, що можуть реалізовуватися у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

    У липні на Волині заплановано провести десяток земельних аукціонів з продажу у власність та прав оренди на землі різного призначення в населених пунктах та за їх межами.
    Упродовж липня на торгах пропонуватимуть змагатися за право річної оренди на майже чотири десятки ділянок сільськогосподарського призначення, загальна площа яких сягає понад 890 га, а спільний стартовий річний обсяг орендної плати – понад 675 тис.грн.
    Ці наділи знаходяться у Ковельському, Горохівському, Локачинському, Іваничіському, Маневицькому, Любомльському, Шацькому, Рожищенському, Старовижівському та Любешівському районах нашого регіону.
    Декілька ділянок на аукціони виставлені для продажу у власність. Зокрема такі наділи пропонуються у м.Нововолинську та Шацькому районі нашого краю, а стартова ціна загалом сягає понад 250 тис. грн..
    «Липень для волинських земельників буде гарячим, адже і торгів чимало заплановано, і ділянок теж виставлено достатньо. Якщо всі аукціони відбудуться успішно, то бюджети отримають чимало коштів, адже стартові цифри є немалими, а ми сподіваємося на активні торги і зростання вартості ділянок та річної орендної плати за користування ними», - резюмує в.о начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

    30 червня Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та Державне агентство з питань електронного урядування України запустили електронну послугу «Замовлення витягу з Державного земельного кадастру». Завдяки запровадженому принципу екстериторіальності громадяни отримають принципово новий рівень сервісу.
    Дотепер замовлення витягу відбувалося лише за місцем безпосереднього розташування ділянки, що призводило до втрат часу та створювало корупційні ризики, оскільки етап подачі заяви та видачі результатів знаходився під контролем одного кадастрового реєстратора. Можливість замовлення послуги онлайн скорочує процедуру оформлення до декількох хвилин, а рознесення функції реєстрації заяви та її обробки зводить до мінімуму можливість зловживань.
    Замовлення витягу здійснюється через Публічну кадастрову карту, яка розміщена на офіційному сайті Держгеокадастру. Простий та лаконічний інтерфейс робить послугу доступною навіть для невпевнених користувачів ПК. У систему інтегрована функція он-лайн оплати послуги через сервіс моментальних платежів Liqpay Приватбанку. Банківська комісія при цьому не стягується. Підтвердження про сформовану заявку та повідомлення про готовність документу користувач отримує на свою електрону адресу.
    Отримати готовий витяг можна в будь-якому з 660 центрів надання адміністративних послуг по всій Україні. Єдиний документ, який при цьому знадобиться, – посвідчення особи.
    У тестовому режимі послуга доступна для земельних ділянок, розташованих в Києві та Київській області. Протягом тижня сервіс буде розширений на всі регіони України.
    «Екстериторіальність, що базується на високому рівні розвитку інформаційних технологій, – невід'ємна складова сучасного суспільства, і цей принцип має бути обов'язковим і в сфері надання адмінпослуг, – говорить Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк. – Запровадивши електронний прийом заяв, ми розширюємо вікно можливостей для громадян та водночас зменшуємо навантаження на ЦНАПи, оскільки частина замовників зможе обійтися без візиту до центрів».
    «Сьогодні ми зробили ще один важливий крок на шляху до запровадження е-урядування в Україні, – зазначив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України. – Надання доступних, прозорих та некорупційних адміністративних послуг, що досягається шляхом переведення їх в електронну форму, – це те, що найбільше очікують громадяни та бізнес».
    Пілотний проект як складова кампанії з запровадження електронного урядування в Україні реалізовано за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ Україна), що утримується Урядом Німеччини.
    Отримання витягу про земельну ділянку – найпопулярніша послуга в сфері земельних відносин. Щорічно в Україні за заявами громадян видається близько мільйона витягів. З початку 2015 року уже видано 408,7 тис. витягів.
    Вартість послуги з надання витягу з Державного земельного кадастру – 53 гривні. Всі отримані кошти спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України.

    30 червня на щопонеділковій нараді під головуванням голови райдержадміністрації Наталії Василець була розглянута робота клубів населених пунктів, що входять до Зарічанської сільської ради, стан справ у агропромисловому комплексі району, сфері соціального захисту та освіти.

    Середа, 01 липня 2015 09:28

    Соціальні виплати у районі

    Протягом минулого тижня управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації здійснено виплат на загальну суму 166,6 тис. грн. З них 1,0 тис. грн. - виплата одноразової допомоги районним бюджетом, 3,6 тис. грн. – компенсація на харчування постраждалим внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, 100,0 тис. грн. – виплата одноразової матеріальної допомоги сім'ї загиблого учасника АТО, 6,7 тис. грн. субсидій на тверде паливо та скраплений газ, 5,7 тис. грн. – пільги на житлово – комунальні послуги. Також, прийнято 4 справи учасників бойових дій з учасників АТО, для надання пільг. Загальна кількість прийнятих справ учасників бойових дій, з учасників АТО, - 131.

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua