Версія для друку
Вівторок, 29 березня 2022 20:05

Начальник РВА Юрій Лобач: для потреб ЗСУ в окремих випадках вилучатимуть транспорт фізичних та юридичних осіб

У зверненні до мешканців району начальник Володимир-Волинської районної військової адміністрації Юрій Лобач наголосив: після введення в дію наказу щодо вилучення на потреби Збройних сил України автомобілів, влсників яких поліція затримала за кермом у нетверезому стані, район уже має подібні прецеденти. Тож аби люди через свою схильність до вживання алкоголю не втрачали право керування автомобілем та не позбувались транспортного засобу, він закликав громадян не сідати за кермо напідпитку.

Дозвіл на продаж спиртних напоїв, зазначив керівник РВА, наданий з метою підтримки економіки і бізнесу, але відновлення реалізації алкогольної продукції ніяк не повинне позначатись на стані водіїв автотранспорту. Втім, поповнення автобази Збройних сил - це достойне і єдино правильне застосування для машин безвідповідальних громадян.

Крім того, наголосив Юрій Лобач, у районі, як і в інших адміністративних одиницях, затверджений мобілізаційний план, який стосується підприємств і організацій різної форми власності, які у період воєнного стану зобов'язані передати конкретні автомобілі для потреб армії. Втім, не всі керівники вказаних установ відповідально поставились до цього мобілізаційного завдання, переховуючи автотранспорт. Саме тому начальник РВА доручив працівникам відділу поліції моніторити на вулицях населених пунктів району рух автомобілів зі списку мобілізаційного призначення, зупиняти та вилучати їх з подальшою передачею військовим частинам.

Переглядів 2943