Версія для друку
Вівторок, 18 січня 2022 12:25

Громади району стали співзасновниками найяскравішого дійства – фестивалю «Український коровай-сузір’я»

17 січня на нараді із головами громад про зміни у положенні про районний фестиваль традиційної культури «Український коровай-сузір’я» поінформував голова РДА Юрій Лобач. Він зазначив, що тепер не лише райдержадміністрація та районна рада є співзасновниками і співорганізаторами наймасштабнішого культурно-мистецького дійства району, а й міські, селищні та сільські громади.

Відтак, наголосив керівник району, кожна із громад не просто матиме можливість долучитись до організації фестивалю, а й місце його проведення буде визначатись шляхом жеребкування серед громад, які подадуть відповідні заявки.

Тож на весільну гостину з духмяним короваєм та насиченою розважальною програмою мешканці усього району зможуть збиратись, скажімо, в прикордонному Устилузі чи шахтарському Нововолинську, на мальовничих пагорбах Поромова чи в урочищі «Замок» Литовезької громади. Незмінним залишиться одне – пошана до хліборобської праці та збереження вікових народних традицій і української культури. У цьому році фестиваль пройде уже в 15 раз. 

Переглядів 4083

Галерея зображень