Версія для друку
П'ятниця, 05 листопада 2021 14:50

Велике будівництво:приймальне відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні

Просторі коридори, палати тимчасового перебування пацієнтів й інтенсивної терапії, протишокова операційна, розділений потік пацієнтів, кабінети ендоскопії, функціональної та ультразвукової діагностики та найсучасніша техніка. Таким після реконструкції стало відділення відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні, на відкриття якого сьогодні, 4 листопада 2021 року, завітав голова ОДА Юрій Погуляйко та Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Перш за все, дякую нашим медикам. Втішений, що працюватимуть у таких комфортних умовах. Завдяки програми Президента України «Велике будівництво» по області маємо 7 реконструйованих приймальних відділень. Однак, це відділення – одне з найкращих. Тому дякую вам за те, що ви робите щодня. Низький вам уклін, адже робите можливе й неможливе. І вітаю з відкриттям нового сучасного приймального відділення. Також подяка головному лікарю закладу та міському голові», - сказав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Нагадаємо, приймальне відділення увійшло до переліку проєктів, що реконструювались на Волині в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість будівельних робіт становить понад 34 мільйони гривень. Зокрема, з державного бюджету виділено 9,5 млн грн та 19 млн 681 тис. грн – кошти Луцького міського бюджету.

Окрім цього, з державного бюджету на відділення закуплено 64-зрізовий комп’ютерний томограф та рентген-діагностичну систему на загальну суму 23 млн 232 тис. грн.

Таким чином, з старого приміщення з вузькими коридорами та відсутньою технікою відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні перетворилось на сучасний та просторий заклад медичної допомоги, у якому працюватимуть чергові лікарі (загалом цілодобово чергують 12 лікарів різних спеціальностей) та доступна сучасна діагностична техніка.

Як зауважила головний лікар медзакладу Лариса Духневич, очікують також «важку» техніку. Зокрема, магнітно-резонансний томограф, який передбачений переліком оснащення приймальних відділень невідкладної медичної допомоги. До слова, це днями підтвердив у Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який нещодавно з робочим візитом відвідав Волинь і приймальне відділення зокрема.

Тож своєю чергою Лариса Духневич подякувала керівництву області та міста за спільну роботу, завдяки якій запрацювало таке потужне відділення медичної допомоги.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Переглядів 4558

Галерея зображень