Версія для друку
Понеділок, 01 листопада 2021 15:16

Стан захворюваності та рівень вакцинації – лейтмотив наради у голови РДА

1 листопада голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів робочу нараду, в ході якої обговорили ряд актуальних питань, насамперед, захворюваності на коронавірусну хворобу та стану вакцинації. Із доповіддю виступив начальник відділу гуманітарної політики РДА Роман Охріменко, який зазначив, що на цей час у всіх навчальних закладах району працівники провакциновані більш, ніж на 80%, найвищий показник щеплень серед педпрацівників Іваничівської та Поромівської ТГ – 96 та 95 відсотків відповідно.

За вихідні не змінились показники вакцинації медичних працівників, зате значно зросли цифри щодо отримання щеплень населенням. Якщо говорити у відсотковому значенні, то наразі вакциновані уже 12,1 населення, яке підпадає під імунізацію, у Затурцівській громаді, 32,3% - в Литовезькій, 32,8 – у ЦПМД, що обслуговує мешканців Іваничівської, Поромівської та Павлівської громад, 48,4% - на території обслуговування Володимир-Волинського ЦПМД (Володимир-Волинська, Устилузька, Оваднівська та Зимнівська ТГ), 56,2% вакцинованих у Локачинській громаді, 56,4% - у Нововолинську.

У трьох лікарнях району, де працюють «ковідні» відділення, на лікування перебуває 298 осіб, серед яких із підтвердженим діагнозом – 258. Сімнадцятеро з цих людей отримують лікування в відділеннях інтенсивної терапії, шестеро підключені до апаратів ШВЛ.

«Якщо раніше ми мали проблему – загітувати населення до створення колективного імунітету, то нині є потреба врегулювати черги, що вишикувались до пунктів щеплень. Уже є урядові рекомендації на місцевому рівні залучати до роботи у центрах вакцинації інтернів, студентів старших курсів чи викладачів медичних вишів, аби розвантажити лікарів та водночас забезпечити належне оформлення документів щодо вакцинації», - зазначив голова РДА. Він також зазначив, що ці рекомендації варто внести до протоколу засідання комісії ТЕБ та НС.

Переглядів 4301

Галерея зображень